Om slagtryk

Hvad er Slagtryk?

Slagtryk er et netbaseret tidsskrift for digte og kortprosa med fast udgivelsesfrekvens siden februar 2011. Vi interesserer os for litteraturen, der ikke bare anskueliggører bestemte erfaringer, der både kan vise vej, men også vildlede. Vi elsker det mangfoldige og de måder en tekst kan tage sig ud på, de forskellige former litteraturen kan antage, at der ikke er én litteratur, men mange. Derfor værner vi i redaktionen om alsidigheden i vores individuelle smag, og vi er altid nysgerrige på tekster, der kortlægger andre ruter gennem sproget og verden.

Litteraturens medie er også internettets, at den hverdagslige bladren igennem internettet kan forstyrres og afbrydes. Den banale kendsgerning at litteraturen ikke længere kun er bundet til bogen, tager vi seriøst og handler efter. Vores eksistens på internettet er med til at muliggøre en kort reaktionstid fra indsendelse til publicering. Det mener vi er givende for forfatterens arbejdsproces og ikke mindst for litteraturens nyeste og stærke impulser, som kan og skal repræsenteres, uden at den umiddelbare sensibilitet går tabt i en længere redigeringsfase eller svartid. Slagtryks relative uafhængighed af tid og sted kan muliggøre særlige, uventede læseoplevelser, man ikke på samme måde ville få med et trykt tidsskrift.

De forskellige kunstarter har altid søgt hinanden og stræbt efter at overskride egne grænser. Derfor modtager vi også og gladeligt bidrag, der ikke entydigt er tekster, men som er forankrede i det tekstuelle; bidrag, der eksperimenterer med lyd, videopoesi, mødet mellem billede og tekst eller tekster af algoritmer, af hyperlinks, af DNA-sekvenser.

Vores udgivere

Kronstork er vores gode ven(ner) og formelt set vores udgiver. Og derfra er Slagtryk sin egen og virker uden redaktionel indflydelse fra forlaget. Hold øje med deres flotte udgivelser her.

Redaktionen

Redaktionen bør være en sammensat størrelse, der går på tværs baggrunde, alder og geografi. Det skal gerne sikre, at vores valg af publiceringer udstråler den samme mangfoldighed. Det er vores håb, at de forskellige blikke på den enkelte tekst kan åbne op for flere facetter og kvaliteter, end den enkelte læser ville kunne opfatte i isolation fra andres tilgange.

Olivia Lyhne Broksø

Er født i 1996 i København og opvokset i Hvidovre. Hun er bachelor i Idéhistorie og læser kandidatuddannelsen i International Sikkerhed og Folkeret. For Olivia er litteraturen et frirum, der både kan behandle alt det gode og alt det dårlige fra virkeligheden, men også stiller et alternativt univers til rådighed, når man trænger til et break. Hun sætter pris på skæv og uhøjtidelig litteratur, og elsker en god feministisk svada.

Anna Livia Bojlén Lambert

Er født i 2000 og opvokset på Nørrebro. Hun studerer økonomi på Københavns Universitet, men lader det ikke komme hendes glæde ved at læse til livs. Litteraturen har en uforlignelig måde at beskrive på. Alt fra hvordan det føles at være forelsket til hvordan en stol står i et lokale. Alt humør er i princippet læsehumør. Hun elsker litteratur, og hun elsker hvordan sætninger kan lyde som musik.

Mau Lindow Tarbensen

Er født i 1995 i Odense og er cand. mag. i litteraturhistorie. Mau er vild med tekster, som gennem detaljeorienteret arbejde med form og indhold skaber vibrerende helheder, som læseren skal imødegå med åbenhed og sensibilitet for at få adgang til. Hun tror på, at litteratur kan transcendere skellet mellem påvirkning ude- og indefra og derigennem udvide og udfordre vores verdenssyn.

Seth Marvin Andersen

Er født i 1993 i Toustrup Mark. Han har en baggrund i Nordisk Sprog og Litteratur og Idéhistorie fra Århus Universitet. Seth er interesseret i litteraturens rolle i samfundet og bliver inspireret af tekster der engagerer sig i samtidens udfordringer og spørgsmål. Med en litteraturforståelse der tager udgangspunkt i den kritiske teori, er han særligt optaget af sammenhængen mellem fiktion, sprog og ideologi. Udover selv at skrive fiktion, bor han i Athen hvor han arbejder som oversætter og lingvistisk assistent.

Øvrige

Ella Simone Koppel

Er født i 1993 på Nørrebro, midt i en familie fyldt med fantasi og kunst. Ella er, som hun selv definerer det, kreativt~skabende og laver alt fra hæklede værker af plantefarvet garn, quiltede tæpper, collager, linoleumstryk, skulpturer og installationskunst. For Ella er ord, billedkunst og relationer, det der driver hende. Hun skaber ud fra stemninger, naturen og fascinationen af det menneskelige sind. Når hun arbejder, laver hun ofte sine værker med inspiration fra andre ting, som f.eks. En teaterforestilling, et lydværk, lyrik og verden omkring hende. Ella er mor, datter, søster, kæreste og kvinde ~ og det er det hun bruger i sit kunstneriske virke.

Ella er forsidekunstner i 2022.

Jo Loui Borup

er født i 2000 i København og opvokset i Odense. Hen arbejder freelance som skribent og skabende kunstner. Jo interesserer sig for mødet mellem de forskellige kunstarter, som når skriften møder billedkunsten, og de bliver ét. Forsideværkerne skal være åbne nok til at de kan gå i dialog med teksterne og med den tid, læseren befinder sig i. Det spændende værk rummer gerne det skønne, det hæslige og det fantastiske; fantasien er altid i centrum som kunstnerens vigtigste værktøj.

Jo er forsidekunstner i 2021.